Datum zadnje spremembe: [1. 12. 2020]

 

 

Piškotki

 

Ko uporabljate naše storitve ali obiskujete našo spletno stran (www.kredito.si), lahko v računalnik ali druge naprave ki jih uporabljate, namestimo drobne podatkovne datoteke, imenovane piškotki, flash piškotki, pikselne oznake ali druga orodja za sledenje (v nadaljevanju »piškotki«).

 

Piškotke uporabljamo primeroma, da:

  • nam pomagajo prepoznati vas kot uporabnika, zbrati informacije o vaši uporabi platforme za boljšo prilagoditev storitev in vsebine, tržiti naše storitve, če to dovolite in za zbiranje informacij o vašem računalniku ali drugih napravah za dostop;
  • z odkrivanjem nepravilnih ali sumljivih dejavnosti računa zagotovimo, da varnost računa ni ogrožena.

 

Uporabljamo lahko naslednje vrste piškotkov:

 

  • Nujno potrebni piškotki. To so piškotki, ki so potrebni za delovanje naše platforme. Vključujejo na primer piškotke, ki omogočajo prijavo na varna območja naše platforme in sklepanje transakcij. Če ta vrsta piškotkov ni omogočena, vam ne bomo mogli zagotoviti dostopa do naše platforme.
  • Piškotki uspešnosti / analitike. Ti piškotki zbirajo informacije o tem, kako uporabljate našo platformo. Piškotek uspešnosti / analitike bo na primer zbiral informacije o tem katere strani najpogosteje obiskujete, koliko časa porabite na teh straneh ali če boste na nekaterih straneh prejeli sporočila o napakah. Ti piškotki ne zbirajo informacij, ki vas identificirajo. Informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, so anonimne in se uporabljajo samo za izboljšanje delovanja naših storitev.
  • Funkcionalnostni piškotki. Ti piškotki nam omogočajo, da si zapomnimo izbire, ki jih naredite in prilagodimo naše storitve, da vam lahko zagotovimo ustrezno vsebino. Piškotek s funkcionalnostjo si lahko na primer zapomni vaše nastavitve (npr. Izbiro države ali jezika) ali vaše uporabniško ime.

V času trajanja uporabljamo tako sejne kot trajne piškotke. Piškotki seje potečejo, ko se odjavite iz računa ali zaprete brskalnik. Trajni piškotki ostanejo na vašem računalniku ali mobilni napravi, dokler niso izbrisani ali drugače potečejo.

 

Večina spletnih brskalnikov je privzeto nastavljena na sprejem piškotkov, vendar lahko nekatere od nepotrebnih piškotkov zavrnete, če to izberete v nastavitvah brskalnika. Če želite izbrisati ali onemogočiti naše piškotke, lahko to ovira vašo uporabo in funkcionalnost storitev.

 

Prosimo, upoštevajte, da lahko tudi tretje osebe (na primer: oglaševalskimi mrežami in ponudniki zunanjih storitev, kot so storitve analize spletnega prometa) uporabljajo piškotke, nad katerimi nimamo nadzora. Ti piškotki so verjetno analitični piškotki delovanja ali ciljni piškotki.

 

Za oglaševanje naših storitev na drugih spletnih mestih, ki bolje ustrezajo vam ali vašim interesom, lahko uporabimo storitve tretjih oseb. Uporabljamo jih lahko tudi za omejitev števila prikazov oglasov, kot tudi za pomoč pri merjenju učinkovitosti oglaševalske akcije. Ponudniki storitev, ki so tretje osebe se lahko zavedajo, da ste obiskali določeno spletno mesto. Te informacije lahko delijo z drugimi organizacijami, kot so na primer oglaševalci. To pomeni, da boste po obisku naše platforme lahko videli nekaj oglasov o naših storitvah na drugih spletnih straneh. Informacije, ki jih s tem postopkom zbirajo ponudniki storitev tretjih oseb, nam ne omogočajo, da bi identificirali vaše ime, kontaktne podatke ali druge osebne podatke, ki vas neposredno identificirajo, razen če sami tako odločite. Takšno oglaševanje bo uporabljeno le, če to dovoljuje vsakokrat veljavna zakonodaja.

 

Specifikacija piškotkov 

 

Google Analytics piškotki

Ime piškotka

Čas veljavnosti

Opis

_ga

2 leti

Uporablja se za razlikovanje uporabnikov.

_gid

24 ur

Uporablja se za razlikovanje uporabnikov.

_gat

1 minuta

Uporablja se za sprožitev stopnje zahteve. Če se Google Analytics uporablja prek Google upravitelja oznak, bo ta piškotek poimenovan ._dc_gtm_<property-id>

AMP_TOKEN

30 sekund do 1 leta

Vsebuje žeton, ki ga lahko uporabimo za pridobivanje ID-ja stranke iz storitve AMP Client ID. Druge možne vrednosti kažejo na zavrnitev, zahtevo za let ali napako pri pridobivanju ID-ja stranke iz storitve ID-ja stranke AMP.

_gac_<property-id>

90 dni

Vsebuje informacije, povezane s kampanjo za uporabnika. Če ste povezali svoj račun Google Analytics in Google Ads, bodo oznake za pretvorbo spletnih mest Google Ads prebrale ta piškotek, razen če se ne prijavite.

__utma

2 leti od nastavitve / posodobitve

Uporablja se za razlikovanje uporabnikov in sej. Piškotek je ustvarjen, ko se izvaja knjižnica javascript in ni obstoječih piškotkov __utma. Piškotek se posodobi vsakič, ko se podatki pošljejo v Google Analytics.

__utmt

10 minut

Uporablja se za sprožitev stopnje zahteve.

__utmb

30 min od nastavitve / posodobitve

Uporablja se za določanje novih sej / obiskov. Piškotek je ustvarjen, ko se izvaja knjižnica javascripta in ni obstoječih piškotkov __utmb. Piškotek se posodobi vsakič, ko se podatki pošljejo v Google Analytics.

__utmc

Konec seje brskalnika

Ni uporabljeno v ga.js. Nastavite za interoperabilnost z urchin.js. V preteklosti je ta piškotek deloval skupaj s piškotkom, da je določil, ali je bil uporabnik v novi seji / obisku.__utmb

__utmz

6 mesecev od nastavitve / posodobitve

Shrani vir prometa ali oglaševalsko akcijo, ki pojasnjuje, kako je uporabnik dosegel vaše spletno mesto. Piškotek se ustvari, ko se izvaja knjižnica javascript, in se posodobi vsakič, ko se podatki pošljejo v Google Analytics.

__utmv

2 leti od nastavitve / posodobitve

Uporablja se za shranjevanje spremenljivih podatkov po meri obiskovalcev. Ta piškotek je ustvarjen, ko razvijalec uporablja metodo s spremenljivko po meri za obiskovalce. Ta piškotek je bil uporabljen tudi za zastarelo metodo. Piškotek se posodobi vsakič, ko se podatki pošljejo v Google Analytics. 

Google Ads piškotki

 

Ime piškotka

Čas veljavnosti

Opis

_gaexp

Odvisno od dolžine poskusa, običajno pa 90 dni.

Uporablja se za določitev uporabnikove vključitve v preizkus in potek eksperimentov, v katere je bil uporabnik vključen.

_opt_awcid

24 ur

Uporablja se za oglaševalske akcije, preslikane na ID-je kupcev Google Ads.

_opt_awmid

24 ur

Uporablja se za oglaševalske akcije, preslikane na ID-je oglaševalskih akcij Google Ads.

_opt_awgid

24 ur

Uporablja se za oglaševalske akcije, preslikane v ID-je skupine oglasov Google Ads

_opt_awkid

24 ur

Uporablja se za oglaševalske akcije, preslikane na ID-jev meril za Google Ads

_opt_utmc

24 ur

Shrani zadnji parameter poizvedbe.utm_campaign

Več o Google piškotkih in upravljanju z njimi si lahko preberete na povezavi: 

https://support.google.com/analytics/answer/6004245.

 

Potrebujete pomoč pri iskanju za vas naujstreznejšega kredita?

Tukaj smo, da vam pomagamo!

Potrebujete pomoč pri iskanju za vas naujstreznejšega kredita?

Tukaj smo, da vam pomagamo!